Ostronsafari

Åk med på en spännande tur till våra ostronbankar! Antingen du är ostronfantast eller bara äventyrslysten, så är ostronsafari något du måste prova. Du åker med oss i ostronbåten till de vilda ostronbankarna. Här fiskar du ostron med hjälp av vattenkikare och håv. Du får bland annat lära dig hur man sköter ett ostronbestånd, vi berättar om ostronfiske förr och nu, och allt annat som är värt att veta om ostron. När du lärt dig att öppna ostronen får du förstås äta av dessa havets läckerheter. Experterna är överens: Det är så här ostron skall ätas för att smaka som bäst!
(Obs! Vid dåligt väder fiskar vi från land!)

Tid: 4 timmar.
Pris: 900 kr/pers (Priset höjs till 1100 kr den 1 Januari 2019)

Ostronweekend

Vi börjar alltid ostronsafarit klockan 12 på vårt utfärdscenter på Edsviks Camping i Grebbestad. Efter safarit ca klockan 16 checkar in på fräscha Hotell Fjorden beläget mitt i centrala Grebbestad. Klockan 19 är ett bord bokat åt er på restaurang Telegrafen/Q-skär där krögarna tar emot o bjuder dig på dina eget infångade ostron till förrätt och sedan en fiskrätt eller en skaldjurstallrik till huvudrätt. Sen efter en god natts sömn äter du en god frukostbuffé som även den ingår i vårt mycket prisvärda ostronweekend-paket.
Tider för ostronweekend är fredagar och lördagar fom 1/4-30/6 och 1/8-30/11, safarit börjar alltid kl 12.00 på vårt utfärdscenter! Se vägbeskrivning.

Pris: 1900 kr/pers. (Priset höjs till 2100 kr den 1 Januari 2019)

Ostrondykars

Du som har dykcertifikat kan följa med oss under ytan och lära dig skötsel och plockning av ett ostronbestånd. Vi ger dig en ostron- dykarkurs där du får både teoretisk och praktisk erfarenhet. Vår ostrondykarkurs är unik i världen!
Dykutrustning + luft ingår i priset.

Pris: 1600 kr/pers. (Priset höjs till 1800 kr den 1 Januari 2019)

Presentkort

Ge bort ett ostronsafari, en ostrondykarkurs eller ett ostronweekend i present, mejla oss så skickar vi ett presentkort.
E-mail: dykhjalp@telia.com

Bildgalleri